Basisschool De Empel Three Sixty
Basisschool De Empel Three Sixty

Basisschool raakt onder de indruk van rondleiding door THREE-SIXTY

11/11/2016 - THREE-SIXTY verwelkomde vrijdagochtend groep acht van basisschool De Empel uit Erp. Een van de kinderen hield onlangs een spreekbeurt over voedselverspilling en De Verspillingsfabriek en wilde graag eens met haar klasgenootjes een kijkje in de praktijk komen nemen! De Verspillingsfabriek, waar reststromen van groenten worden verwerkt tot smaakvolle soepen en sauzen, is onderdeel van THREE-SIXTY.

THREE-SIXTY probeert af en toe een podium te bieden aan kinderen en scholieren die we op educatieve wijze meenemen in het globale probleem van voedselverspilling. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om de jeugd kennis te laten maken met de drijfveren achter THREE-SIXTY. Wij hebben de ambitie om de broedplek te worden waar ondernemers, startups en studenten samen innovatieve concepten ontwikkelen en testen.

De Verspillingsfabriek

Basisschool De Empel uit Erp benaderde ons onlangs voor een rondleiding. En daar zeggen wij dan natuurlijk graag ja tegen! In totaal ontvingen we vrijdagochtend 32 kinderen en 10 ouders, die allen aandachtig luisterden naar onze 'gids' Frenk van den Berg die de op inspirerende wijze vertelde over ontstaan van De Verspillingsfabriek, de harde cijfers en feiten over voedselverspilling en hoe De Verspillingsfabriek mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft om deel te nemen aan het werkproces. Aan het einde van de ochtend waren de basisschoolleerlingen en hun ouders zichtbaar onder de indruk van de rondgang door het pand en de presentatie die erop volgde.

Wilt u graag eens een rondleiding met uw klas of bent u gewoon nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op per e-mail: welkom@three-sixty.info.


Contact

088 664 14 36

Mail ons

Bezoek ons