THREE SIXTY eventlocatie Veghel Hutten 69 header
THREE SIXTY eventlocatie Veghel Hutten 69 header

De Verspillingsfabriek ontvangt Agrofoodpluim

02/12/2016 - De Verspillingsfabriek, een van de vaste bewoners van THREE-SIXTY, heeft deze week de Agrofoodpluim in ontvangst mogen nemen. Deze prijs werd uitgereikt door de provincie Noord-Brabant om De Verspillingsfabriek te belonen voor hun inzet tegen grootschalige voedselverspilling. Directeur Corien Poederbach nam de prijs namens de fabriek in ontvangst.

De Agrofoodpluim is dé aanmoedigingsprijs voor ondernemers die een innovatieve bijdrage leveren aan de transitie naar een vitale, duurzame en maatschappelijk gewaardeerde agrofoodsector in Brabant. De provincie Noord-Brabant reikt de prijs eens per maand uit als blijk van waardering en ter aanmoediging. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Agrarische Ontwikkeling) bezocht THREE-SIXTY en De Verspillingsfabriek om te kijken hoe daar verspilling wordt tegengegaan: "De Verspillingsfabriek zet voedselverspilling echt op de agenda en doet er ook wat tegen. Ik ben vol vertrouwen dat dit nog verder uit kan groeien en dat anderen het voorbeeld volgen, zodat we zorgvuldiger omgaan met onze planeet en mensen." Corien Poederbach van De Verspillingsfabriek: “Prachtig dat we zoveel support krijgen, met elkaar kunnen we voedselverspilling op de kaart zetten en er echt iets aan doen."

agrofoodpluim_stretch_width808_height606

THREE-SIXTY heeft de ambitie om Nederland op de kaart te zetten als koploper in het bedenken van oplossingen voor diverse vraagstukken die te maken hebben met de circulaire economie. Voedselverspilling is daar één van en om die reden is De Verspillingsfabriek in het pand gevestigd. De Verspillingsfabriek zet verspilling hoog op de agenda en wil de provincie inspireren om wereldwijd koploper op het gebied van voedselverspilling te worden. “We hebben een korte keten en kunnen heel snel schakelen dus moeten we er ook vol voor gaan om deze bijdrage aan de wereld te leveren," aldus initiatiefnemer Bob Hutten van Hutten.


Impressie

Contact

088 664 14 36

Mail ons

Bezoek ons