THREE SIXTY eventlocatie Veghel Hutten 69 header
THREE SIXTY eventlocatie Veghel Hutten 69 header

Deelnemers UdenOntzorgt wisselen eerste ervaringen uit

23/11/2016 - Het op 1 november gestarte project UdenOntzorgt van Foodsquad heeft zijn eerste activiteit met deelnemers aan de testperiode gehouden. De activiteit had als doel om elkaar beter te leren kennen en om ervaringen uit te wisselen. Daarnaast konden de participanten van UdenOntzorgt vragen stellen en kregen ze extra uitleg over de speciaal voor ouderen ontwikkelde tablet ‘Compaan’. Hutten zorgde tijdens de ontmoeting voor de culinaire invulling in de vorm van een heerlijk diner.

UdenOntzorgt is de naam van een nieuwe manier om ouderen langer onbezorgd en vitaal thuis te laten wonen. Bij UdenOntzorgt draait het om het gezamenlijk bijdragen aan een goed leven in elke levensfase. Hierbij zijn naast Foodsquad zeven partners voor aangehaakt: Gemeente Uden, Compaan, Tzorg, Pantein, Van Hoeckel, CleanLease en Vos Logistics.

Verschuiving zorg

UdenOntzorgt is geboren als antwoord op een aantal ontwikkelingen in onze maatschappij. Een maatschappij waarin zorg verschuift van zorginstellingen naar een thuissituatie, van intra- naar extramuraal. Waarin steeds méér druk uitgeoefend wordt op (thuis)zorg organisaties met betrekking tot efficiëntie en kostenbesparing. Met als resultaat dat er uiteindelijk minder zorg geleverd kan worden. En dat in een maatschappij met steeds drukkere mantelzorgers, eenzaamheid en een toenemende vergrijzing. UdenOntzorgt is op 1 november begonnen met een testperiode van drie maanden bij dertig ouderen in het centrum van Uden.

Foodsquad

Ons voedselsysteem schreeuwt om vernieuwing. Foodsquad, een van de vaste bewoners van THREE-SIXTY, streeft naar de realisatie van een nieuw voedselsysteem, waarin voeding daadwerkelijk bijdraagt aan een beter leven. Foodsquad is ontstaan door de samenwerking tussen bedrijven en instellingen waarbij innovaties, nieuwe producten en andere voeding gerelateerde diensten worden ontwikkeld en getest. Foodsquad richt zich op vers, puur, ambachtelijk en zoveel mogelijk onbewerkt eten.

Meer informatie over UdenOntzorgt?
Bezoek dan de website van Foodsquad of lees hier meer achtergrondinformatie over het project UdenOntzorgt op onze website.

Impressie

Contact

088 664 14 36

Mail ons

Bezoek ons