THREE SIXTY eventlocatie Veghel Hutten 41 header
THREE SIXTY eventlocatie Veghel Hutten 41 header

Foodsquad Project UdenOntzorgt gaat op 1 november van start

28/10/2016 - Foodsquad, een van de vaste bewoners in THREE-SIXTY, komt met een nieuwe manier om ouderen langer onbezorgd en vitaal thuis te laten wonen. Bij UdenOntzorgt draait het om het gezamenlijk bijdragen aan een goed leven in elke levensfase. Dat doet Foodsquad niet alleen maar met acht enthousiaste partners: Gemeente Uden, Compaan, Tzorg, Pantein, van Hoeckel, CleanLease, Pink Elephant en Vos Logistics.

UdenOntzorgt is geboren als antwoord op een aantal ontwikkelingen in onze maatschappij. Een maatschappij waarin zorg verschuift van zorginstellingen naar een thuissituatie, van intra- naar extramuraal. Waarin steeds méér druk uitgeoefend wordt op (thuis)zorg organisaties met betrekking tot efficiëntie en kostenbesparing. Met als resultaat dat er uiteindelijk minder zorg geleverd kan worden. En dat in een maatschappij met steeds drukkere mantelzorgers en een toenemende vergrijzing.

UdenOntzorgt werkt via een zogenaamde 'Compaan': een tablet die speciaal is ontwikkeld voor ouderen. De bediening is erg eenvoudig door de grote knoppen op het scherm. Bij aanvang legt een trainer uit wat er allemaal mogelijk is: o.a. bestellen van maaltijden, boodschappen en wasgoed, beeldbellen, foto's delen, berichten sturen, spelletjes spelen, internetten, kerkdiensten en het nieuws bijhouden.

Bij UdenOntzorgt draait het in de eerste plaats om de ouderen. Maar UdenOntzorgt speelt ook een belangrijke rol voor de mantelzorger. Met UdenOntzorgt probeert Foodsquad deze zorg te vereenvoudigen en beter op de professionele zorg aan te laten sluiten. Door onder andere de medicijnen-reminder, de gedeelde agenda en de 'goede morgen check-in' weet de mantelzorger dat zijn/haar dierbare goed is opgestaan. Via de online-familieomgeving staan zij in contact met elkaar.

Een bekend en vertrouwd gezicht dat bij de ouderen aan huis komt is van groot belang. Bij UdenOntzorgt wordt er gebruik gemaakt van speciaal getrainde chauffeurs die, wanneer de ouderen dat wensen, meer kunnen dan alleen de producten bezorgen. Denk aan wasgoed in de kast leggen, boodschappen in de koelkast zetten en wellicht even een praatje maken als de ouderen daar behoefte aan hebben. De chauffeur is hét visitekaartje van UdenOntzorgt.

Vanaf 1 november wordt UdenOntzorgt drie maanden getest bij 30 ouderen in het centrum van Uden. De 30 deelnemers hebben de afgelopen week uitleg gekregen van een van de trainers en zijn al volop aan de slag.

Compaan_4.jpg

Contact

088 664 14 36

Mail ons

Bezoek ons