header mvo
header mvo

Samenwerking het sleutelwoord op Dáááág tegen Verspilling

10/10/2017 - Bij THREE-SIXTY in Veghel bruisde het op 9 oktober van de activiteiten rondom het thema verspilling. In het kader van de Dutch Agri Food Week werd er de Dáááág tegen Verspilling georganiseerd. Als er een woord van toepassing is op deze bijzondere dag is het ‘samenwerking’. Van concurrenten die de handen ineen slaan tot nieuwe partijen die aanhaken. Steeds duidelijker wordt de rol van THREE-SIXTY als belangrijk centrum van circulaire oplossingen rondom voedselverspilling.

Een van de eerste pandbewoners van THREE-SIXTY, The Source Shakers, kondigde een naamsverandering aan. Vanaf vandaag gaan ze verder als Food Waste Xperts. Samen met MVO Nederland lanceerden ze de Expeditie Food Waste. Een traject waarin agrifood ondernemers in vijf maanden tijd concrete kansen ontdekken en plannen maken om de voedselverspiling binnen hun bedrijf of in hun keten te verminderen en beter te verwaarden. Hetzelfde MVO Nederland nam vandaag haar nieuwe werkplek bij THREE-SIXTY in gebruik. MVO Nederland ziet dat er in Brabant veel aandacht en energie zit op het voedselverspillingsvraagstuk. Door zich ook fysiek te verbinden aan THREE-SIXTY kunnen ze een nog steviger vuist maken tegen voedselverspilling. Gerard Teuling van MVO Nederland: “Dit is het epicentrum op het gebied van voedselverspilling. Ik ben blij dat we hier vanaf nu onderdeel van zijn. Ik denk dat we samen met partners grote dingen voor elkaar gaan krijgen. Zo lanceren we vandaag al de Food Waste Community en de campagne ‘Zet voedselverspilling op de kaart’.”

20171009 133937

Bijzondere campagnes 
De Food Waste Community is een online platform. In deze community komen kennis en kennissen bij elkaar om inzichten en ervaringen te delen. De lerende community vormt een belangrijke schakel in het versneld aanpakken van de voedselverspilling. Elk initiatief op het gebied van voedselverspilling kan gratis lid worden (www.foodwaste-community.nl) In de campagne ‘Zet voedselverspilling op de kaart’ werken organisaties samen om nog meer aandacht te vragen voor het verspillingsprobleem: Kromkommer, De Verspillingsfabriek, Soupalicious, Potverdorie, Gro, BeeBlue, Instock, Thijs Tea en MVO Nederland. 

Open Doors for Talent
Onder het motto Open Doors for Talent maakte ook de jeugd kennis met THREE-SIXTY en De Verspillingsfabriek. Studenten van ROC De Leijgraaf, ROC Koning Willem I en AOC Helicon gingen op pad om kennis te maken met bedrijven in de regio. Centraal staan de beroepsbeelden: wat kan ik allemaal doen met mijn opleiding, wat voor functies (en ook stages) bieden de verschillende bedrijven en hoe ziet een carrière er mogelijk uit? De organisatie van deze dag is in handen van AgriFood Capital en wordt ondersteund door de BZW. Aan deze eerste editie van ‘Open Doors For Talent’ namen ook Heineken en Sligro deel. Tot slot vond er bij THREE-SIXTY een ontmoeting plaats tussen start-ups en CEO’s, georganiseerd door AgriFood Capital en OndernemersLift+.

Foto gemaakt door:  Jan Zande

Contact

088 664 14 36

Mail ons

Bezoek ons