MEET THE RESIDENTS

Home / Residents

SAMENWERKINGEN

De symboliek van de cijfers 360 kan niet treffender. ‘Circulair’ vormt de rode draad voor de bewoners die zich inzetten om circulaire oplossingen en innovaties te ontwikkelen tegen het verspillingsprobleem in deze wereld. Samen zorgen ze voor verbinding, kennisdeling, innovatie en groei op het gebied van circulair ondernemen.

Inmiddels zijn er zo’n 10 organisaties die de diversiteit van het concept onderstrepen. In het pand zijn flexplekken voor studenten en collega’s van de bewoners en wordt iedereen voorzien van een dagelijkse lunch in The Boomerang. Daarnaast biedt de locatie nog ruimte voor congressen, events en zakelijke bijeenkomsten en hangt er hierdoor een bruisende sfeer.

DE BEWONERS VAN THREE-SIXTY

WUR

Wageningen University & Research (WUR) doet wereldwijd onderzoek naar problemen in drie kerngebieden: voeding en voedselproductie, leefomgeving en gezondheid, leefstijl en levensomstandigheden. De kracht van Wageningen University & Research ligt in de bundeling van gespecialiseerde onderzoeksinstituten en de universiteit in de samenwerking vanuit verschillende natuur-, technologische en maatschappijwetenschappelijke disciplines. Daardoor kunnen wetenschappelijke doorbraken snel in de praktijk en in het onderwijs worden vertaald, dat is de Wageningen Aanpak.

Meer informatie over WUR

BOM

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) staat voor een duurzame versterking van de Brabantse economie. Dit doen we door te investeren in bedrijven, buitenlandse bedrijven aan te trekken en het vormen van samenwerkingsverbanden. De BOM is een economische ontwikkelingsmaatschappij die zich inzet om bedrijven in Brabant verder te laten groeien. De BOM biedt samen met partners veelbelovende bedrijven toegang tot kapitaal, kennis, talent, markt en faciliteiten, gericht op economische en maatschappelijke vraagstukken. Op deze manier draagt de BOM bij aan een duurzame versterking van de Brabantse economie.

Meer informatie over BOM

STICHTING AANTWERK

AANtWERK is een platform waar werkgevers elkaar tijdens evenementen en workshops inspireren op het gebied van de ‘P’ van People als onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Met AANtWERK willen de drie bedrijven onder het motto ‘we zijn samen verantwoordelijk voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ laten zien dat sociaal en succesvol zakendoen heel goed samen gaan. AANtWERK is een initiatief van IBN, Weener XL, WSD en 24 werkgevers en is ontstaan vanuit een grote behoefte om elkaar en anderen te inspireren en informeren over de ‘P’ van People in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Meer informatie over Stichting AANTWERK

HUTTEN

Hutten wil impact hebben op een betere wereld. Op de wereld van morgen en die van de toekomst. Daarom kiest Hutten houding. De visie om toe te voegen aan een beter, gezonder, comfortabeler, eerlijker, eenvoudiger, leuker en duurzamer leven maakt dat Hutten in deze veranderende wereld meer dan ooit een enorme maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft en neemt. Want wij bepalen als bedrijf voor een belangrijk deel de context waarbinnen onze gasten, bezoekers en patiënten hun keuzes maken.

Meer informatie over Hutten

IMAGRO

Samen een duurzame wereld creëren, vraagt een nieuwe manier van kijken en doen. Maatschappelijke uitdagingen zoals het voorkomen van voedselverspilling zijn drijfveer voor vernieuwing en verandering. Samen willen we ontdekken hoe we deze uitdagingen om kunnen zetten in kansen voor innovatie en businessontwikkeling. Door nieuwe allianties te smeden, verrassende verbindingen te leggen en businessmodellen te vernieuwen. Wij doen dat door op basis van visie en strategische invalshoeken nieuwe creatieve oplossingen te ontwikkelen.

Meer informatie over IMAGRO

TCEF

Voedselverspilling voorkomen en reduceren, en internationaal koploper worden in de verwaarding van agrifood-reststromen. Dat is de ambitie van de Taskforce Circular Economy in Food, vandaag gelanceerd tijdens de Nationale Voedseltop. De taskforce, een initiatief van Wageningen University & Research, in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en de Alliantie Verduurzaming Voedsel, bundelt initiatieven tegen voedselverspilling. Hij zet aan tot actie om de ontwikkeling naar een circulaire economie te versnellen. De taskforce telt nu 25 leden uit de gehele voedselketen, van MKB-bedrijven tot food multinationals, aangevuld met publieke en maatschappelijke organisaties

Meer informatie over TCEF

INPAT CENTER

Het INPAT Center is dé partner voor werken én wonen in het bruisende Brabantse land. We weten de weg en ontzorgen jou van A tot Z. We regelen dat je Brabantse huis, je thuis wordt.

Het INPAT Center beoogt de drempels van een verhuizing naar Brabant om te zetten in kansen en faciliteert bij het vinden van een passende en interessante leefomgeving in de regio op basis van ieders eigen wensen en idealen. Het INPAT Center is een verlengstuk van de HR afdeling. Wij gaan graag in gesprek en wijzen niet alleen op de vele voordelen van een kortere reisafstand we promoten ook nog eens de prachtige Brabantse regio!

Meer informatie over Inpat Center

MVO NEDERLAND

MVO Nederland is het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa. Met 2.200 aangesloten bedrijven en organisaties werkt MVO Nederland aan het ondernemend oplossen van maatschappelijke problemen.

MVO Nederland telt ruim zestig medewerkers en is aangesloten bij CSR Europe. Januari 2018 fuseerde MVO Nederland met het ondernemersnetwerk De Groene Zaak. MVO Nederland is gevestigd in Utrecht, heeft een kleinere dependance in Den Haag en is sinds oktober met trots onderdeel van het Verspillingsplein in THREE-SIXTY.

Meer informatie over MVO Nederland

RABO VERSPILLINGSHUB

Vanuit de missie Growing a better world together wil Rabobank als toonaangevende food- en agribank bijdragen aan échte verandering. Door samen met partners te strijden voor voldoende en duurzaam geproduceerde voeding voor een groeiende wereldbevolking. Want als één ding duidelijk is in het tegengaan van bijvoorbeeld voedselverspilling, dan is het dat niemand het alleen kan.

Rabobank financierde met de Rabo impactlening De Verspillingsfabriek. Dit was de start van een plek waar nu al door meerdere partijen wordt samengewerkt om oplossingen te vinden om voedselverspilling terug te dringen. Om op de plek aanwezig te zijn waar het daadwerkelijk gebeurt, besloot Rabobank zich ook hier te vestigen met de Rabo Verspillingshub. Niet met een kantoor, maar als een soort lab waar we ideeën, concepten en best practices kunnen verbinden, vernieuwen en versnellen.

Meer informatie over RABO Foundation

OOK INNOVEREN BINNEN
THREE-SIXTY?

NEEM DIRECT CONTACT OP